Úvod Média Tiskové zprávy Odtáčejte v Dejvicích vodu z kohoutku, tím pomůžete k dezinfekci místních rozvodů

ODTÁČEJTE V DEJVICÍCH VODU Z KOHOUTKU, TÍM POMŮŽETE K DEZIFENKCI MÍSTNÍCH ROZVODŮ

26. květen 2015

Pražské vodovody a kanalizaci žádají všechny obyvatele a majitele objektů v Dejvicích a Bubenči,

kteří byli zasaženi hygienickou závadou, aby odtáčením vody z kohoutků (místním proplachem) pomohli dopravit vodu s vyšším obsahem chlóru do celého distribučního systému. Tím dojde k dezinfekci i koncových rozvodů v budovách. Odtáčení má být v přiměřené míře a přizpůsobené místním podmínkám. „Náš apel míří zejména na velké campusové objekty vysokých škol a na budovy s omezeným provozem, ale samozřejmě i přímo na obyvatele,“ zdůraznil tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

Lidé se nemusejí obávat, že by se jim tímto krokem zvýšily náklady za spotřebu vody. PVK totiž nebudou spotřebitelům v oblasti Prahy 6- Dejvice za období, po které byla voda ve vodovodu nepitná, dodávanou vodu fakturovat.

Poskytování zákresu inženýrských sítí

Pro poskytnutí informace či zákresu vodovodních a kanalizačních sítí ve vámi vymezeném zájmovém území  vyplňte žádost

a informace nebo zákres vám bude zaslán e-mailem.

Volná pracovní místa